Mituleţu-Buică (AEP): Astăzi este ultima zi pentru solicitarea timpilor de antenă de către candidaţii la prezidenţiale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, anunţă că vineri este ultima zi pentru solicitarea timpilor de antenă de către candidaţii la alegerile prezidenţiale. 

'Mâine, 12 octombrie, începe campania electorală (...) Astăzi este ultima zi pentru solicitarea timpilor de antenă de către candidaţi şi de către partidele politice care-i susţin. Campania electorală se asigură prin serviciile publice şi private de radio şi televiziune. Candidaţii beneficiază de timp antenă gratuit la posturile de radio şi televiziune publice şi private şi de timp de antenă contra-cost. E asigurată obligatoriu partea de timp de antenă gratuit, astfel încât să fim siguri că toţi candidaţii vor avea acces în acelaşi fel şi la radio şi la televiziune (...) Timpii de antenă contra-cost, potrivit legii, se asigură candidaţilor - în momentul de faţă avem doi candidaţi independenţi - şi formaţiunilor politice care susţin candidaţii în această competiţie, celor 12 formaţiuni politice, astfel încât să ne asigurăm că va exista o unitate de măsură pentru toţi competitorii electorali', a declarat preşedintele AEP într-o conferinţă de presă.

El a menţionat că se schimbă regulile de finanţare şi de publicitate a campaniei electorale. 'Legislaţia privind finanţarea campaniilor şi partidelor politice spune clar care materiale de propagandă pot fi utilizate în perioada campaniei electorale, drept urmare, ce nu e permis a finanţa nu e permis a utiliza, deci aceste mesh-uri, bannere, prisme nu mai pot fi ţinute în spaţiul public de la noapte. Toate plângerile şi sesizările se pot face la nivelul birourilor electorale judeţene, deoarece ei supraveghează desfăşurarea campaniei la nivelul fiecărui judeţ, în străinătate - condiţii specifice pentru statele gazdă, dacă le permit în anumite condiţii organizarea unei campanii electorale, dar în ţară nu e permis acest tip de afişaj care e acum pe domeniul public', a spus Mituleţu-Buică.

Preşedintele AEP anunţa, pe 2 septembrie, că materialele de tipul bannere şi afişe sunt considerate promovare politică şi că prevederile privind publicitatea electorală se aplică de la începerea campaniei electorale, de pe 12 octombrie. 'Până pe 12 octombrie partidele îşi pot face promovare politică', spunea preşedintele AEP, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel