Moartea lui Bogdan Stanoevici, folosită pe modelul Gardienii Potopului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
Gardienii Potopului, o sectă care a început să facă prozeliți după eșecul unei profeții apocaliptice
Gardienii Potopului, o sectă care a început să facă prozeliți după eșecul unei profeții apocaliptice
O grupare cultică, sau sectă, cum este numită la noi, cu doar 30 de membri, a explodat în anii 60 ai secolului trecut, în America.

Grupul pretindea că se află în legătură telepatică, prin liderii săi, cu Gardieni de pe alte planete, care îi vor salva pe cei 30 de un ”potop” care va distruge Pământul. Secta nu făcea prozeliți și nu comunica în afara grupului. Membrii sectei și-au părăsit familiile, job-urile, și-au împărțit bunurile de care nu ar mai fi avut nevoie în lumea nouă, extraterestră.

În noaptea în care era așteptată nava Gardienilor, evident, nu s-a întâmplat nimic. După ore de așteptare inutilă, ”Secretara” care ținea legătura cu salvatorii a ”primit” un nou mesaj: Impresionați de devotamentul grupului, extratereștrii au hotărât să cruțe Pământul. Auzind această palidă explicație, un singur sectant s-a ridicat și a părăsit, pentru totdeauna, grupul. Restul au început să sune la televiziuni, ca să anunțe vestea cea bună. Dacă până atunci toate preparativele erau secrete, după eșec au căutat cu înverșunare publicitatea și au încercat să atragă cât mai mulți oameni în sectă.

Eșecul din Noaptea Salvării nu i-a făcut pe cei 29 de membri ai grupului să dizolve secta, ci dimpotrivă, a întărit legăturile dintre ei, iar numărul membrilor a explodat, după ce fiecare dintre aceștia s-a angajat în campania de prozelitism pe care înainte o evitaseră cu toții.

Nu mă aștept ca moartea lui Bogdan Stanoevici să tempereze curentul negaționist din societatea românească. Dimpotrivă, conspiraționiștii, negaționiștii COVID și anti-vacciniștii vor broda noi povești, vor folosi această tragedie pentru a face prozeliți. A recunoaște că au greșit e ca și cum s-ar acuza singuri de crimă sau prostie.

Ce ar fi putut recunoaște Gardienii Potopului după o noapte în care au stat degeaba cu pantalonii în vine așteptând extratereștrii care nu acceptă obiecte din fier, cum ar fi cataramele, în navele lor din altă galaxie.  

Citește și: Stanoevici a murit infectat cu COVID. Medicul Dorobăț: Ar trebui să dea de gândit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel