Monica Pop, apel dramatic după închiderea clinicilor private: Să NU UITE! Altfel, ÎI PIERDEM
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Dr. Monica Pop a criticat măsura închiderii cabinetelor private în contextul pandemiei de coronavirus şi a explicat că medicii din spitalele de stat sunt foarte expuşi la infectarea cu noul coronavirus. 

"Spitalele nu aveau cum să fie pregătite pentru asemenea catastrofă, dar trebuiau să aibă o rezervă de echipament în cantitate destul de mare. Gândiţi-vă că în ultima perioadă nici nu s-a mai operat, deci au mai rămas materiale sanitare. Apoi, toţi managerii trebuie să se gândească cum să conducă, deşi  nu e uşor, şi îi felicit pe cei care au epidemiologi în spitale. Noi avem materiale, dar nu avem teste, deşi le-am cerut. Dacă există un număr aşa mare de teste încât se poate face testarea bucureştenilor, atunci toate spitalele ar trebui să fie dotate cu teste. 

Unul dintre elementele principale pentru dezinfecţie în spitale este nebulizarea, o metodă prin care moare orice fel de microb. Şi atunci, noi am făcut nebulizare în fiecare săptămână pe etaje, iar la sala de operaţie de câte ori este nevoie. Acum a apărut un aparat care face nebulizare pe fiecare persoană în parte. Este necesar pentru personalul sanitar, ar fi foarte bine să se facă rost de aceste aparate. În plus, niciun fel de metodă nu este exagerată pentru a păzi personalul sanitar, medici, asistente, pe toţi care lucrează în spital. 

Avem şi echipamente, şi dezinfectanţi în spital, dar nu avem teste. Sperăm să vină zilele viitoare şi să fim asiguraţi. Din păcate, medicii sunt o categorie favorizată de boală. Pentru că sunt obosiţi, suprasolicitaţi, ştiu bine despre ce vorbesc. În condiţii din astea, medicul trebuie să se hrănească bine, să fie odihnit, şi să lucreze pe puţine ore. Nu sunt de acord cu turele de 20 de ore", a explicat dr. Monica Pop la Antena 3.

"Nu trebuiau închişi privaţii"

"După părerea mea nu trebuia închisă activtatea în niciun fel de aşezământ medical, indiferent cum era el. Suntem medici cu toţii. Medicii din spitale sunt în pericol mult mai mare decât cei din policlinici, care muncesc doar în timpul săptămânii, nu şi în weekend. Cei care conduc această situaţie să nu uite că sunt şi bolnavi de alte boli în ţara asta, nu doar de coronavirus. Aceştia trebuie îngrijiţi, că altfel îi pierdem.", a mai spus Monica Pop. 

Clinicile private primesc doar urgențe, conform deciziei MAI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel