Urmărește emisiunea live
Mortalitatea la românii cu Covid-19, cifră teribilă. Prof.dr. Bubenek: Sunt cele mai importante date! VIDEO
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Prof.dr. Șerban Bubenek
Prof.dr. Șerban Bubenek
Prof.dr. Șerban Bubenek a făcut precizări extrem de importante legate de mortalitatea în secțiile ATI din România.

Reprezentanți de marcă ai lumii academice medicale au participat, miercuri, la o dezbatere online, prilejuită de lansarea volumului „Pandemia Covid-19 în România” al Academiei Române.  

Printre invitați s-a numărat și prof.dr. Șerban Bubenek, care, la un moment dat, a făcut următoarele precizări despre pacienții de terapie intensivă, bazându-se pe datele „dintr-o cohortă de 1.895 de pacienți cu boală COVID-19, îngrijiți în terapiile intensive din România, între 1 aprilie și 16 iunie, deci pe o durată de trei luni și jumătate”: „Trebuie spus că Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă, încă de la începutul pandemiei, a pus la dispoziția Ministerului Sănătății un ghid de tratament a pacientului critic cu boală COVID-19 și un soft de raportare zilnică a tuturor pacienților internați în terapie intensivă de la datele demografice absolut anonimizate, până la tratament, evoluție și ocuparea paturilor în ATI, care s-a raportat de două ori pe zi. Cele mai importante date statistice care au rezultat sunt reprezentate de mortalitate. Mortalitatea în secțiile ATI din România pe această cohortă a fost de 44,1 la sută, un pic mai mică decât mortalitatea raportată global în Europa la pacienții de terapie intensivă”, a spus Șerban Bubenek.

Dezbaterea a fost transmisă simultan pe canalele de YouTube și paginile de Facebook ale DC News și DC Medical, dar și pe DC NewsTV. Emisiunea va fi reluată luni, 3 august, de la ora 11.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel