Moțiune cenzură: schimbare Guvern. Vâlcu: Culisele loviturii lui Iohannis. Calendar și plan: mișcarea PNL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis a zis că România nu este pregătită pentru preluarea președinției UE, acesta fiind, în opinia sa, încă unul din motivele pentru care actualul guvern trebuie înlocuit.

”Cred că din păcate și acum, în ultimul moment, necesitatea politică este înlocuirea acestui accident al democrației românești care este Guvernul Dragnea-Dăncilă. Nu este nicio perspectivă de bună guvernare, nu există nicio perspectivă de bună implicare în afacerile europene, aceste lucruri sunt foarte grave", a spus Klaus Iohannis.

Președintele a dat semnalul, PNL pornește atacul?

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat declarația de război a președintelui. Putem vorbi despre o lovitură de forță sau una de imagine. Pe de o parte, discursul de luni al lui Klaus Iohannis ar putea fi în stilul său caracteristic, în nota pe care o dorește publicul anti-PSD. Pe de altă parte, ar putea fi vorba despre un plan bine pus la punct, lucru care se va vedea prin maniera de a acționa a PNL-ului.

Raport MCV, activare stradă

Profitând că raportul din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) va fi făcut public de Comisia Europeană marți, ar putea fi reactivate mișcările de stradă. Pe fondul acesta de tensiune, la care se adaugă și presiunea psihologică pusă pe parlamentarii PSD, puciștii ar putea bate palma cu opoziția, iar moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD ar avea sorți de izbândă, dacă va fi depusă în următoarele zile. 

Doar că timpul presează foarte mult, motiv pentru care PNL ar fi trebuit să facă deja negocieri, să fi stabilit formula viitorului Executiv. Este de văzut cât de repede vor acționa liberalii, moment în care ne vom da seama cu toții dacă Iohannis luni, prin discursul său, a dat un semnal pentru o operațiune de forță sau una de imagine. Din acest moment, mingea nu mai este la președinte, ci la PNL. Rămâne de văzut dacă, în condițiile date, se va schimba guvernul actual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel