Urmărește emisiunea live
Mutații COVID-19. Rafila: Toată lumea se aștepta la acest lucru
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Profesorul Alexandru Rafila a explicat de ce vaccinurile antigripale sunt mai greu de obținut într-o formulă unică, în special pentru acest nou coronavirus.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a arătat că și mutațiile pe care le suferă zilnic coronavirusul îl face atât de greu de stăpânit:

”Noul coronavirus are mutații zilnice, pentru că este un virus care se multiplică imperfect. Când se replică, pentru că așa se numește multiplicarea virusurilor, se face cu un mic defect la nivelul Acidului Nucleic. Când aceste mutații sunt cumulative apare practic un nou genotip care poate să fie mai virulent, să se transmită mai ușor, sau dimpotrivă își poate pierde din virulență. Este o caracteristică pentru virusurile pe care noi le numim de tip ARN. Nu este neașteptat, căci toată lumea se aștepta să se întâmple acest lucru. Să vedeți ce se întâmplă la gripă, în fiecare an facem un alt tip de vaccin din cauza mutațiilor pe care le suferă virusul gripal în sezonul precedent”, a explicat profesorul Alexandru Rafila.

”Până în momentul de față nu s-au constatat mutații majore”, a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel