Muzeul de Artă Contemporană, luare de poziție după ATACURILE pline de URĂ
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Muzeul Național de Artă Contemporană a eliminat imaginile din cadrul Marelui Vernisaj de Vară din cauza valului de ură țintit către artiștii implicați și organizatori, se arată într-un comunicat.

În urma transmisiunii live a evenimentelor din cadrul Marelui Vernisaj de Vară la MNAC din 10 iunie 2020, pagina de Facebook a muzeului a fost ținta unui val orchestrat de comentarii ofensatoare și defăimătoare, atât la adresa artiștilor implicați (formația FLUID - Paul Dunca/Paula Dunker și Alex Bălă), cât și a organizatorilor

MNAC regretă faptul că performance-ul FLUID de la deschiderea noului sezon expozițional nu mai există on-line, dar virulența acestor reacții instigatoare la ură, alături de imposibilitatea de a modera în timp real un asemenea atac, au condus la decizia de a înlătura de pe pagină materialele video din seara evenimentului. Muzeul Național de Artă Contemporană nu va oferi un spațiu pentru asemenea luări de poziție reprobabile și dorește în continuare să fie o platformă de exprimare pentru orice minoritate de gen, economică sau culturală”, a transmis MNAC, în comunicat.

Drepturile omului trebuie susținute, nu hulite

Rămânem alături de formația FLUID. Considerăm că respectul față de celălalt și promovarea drepturilor omului stau la baza unei societăți deschise și că trebuie susținute eforturile de multiplicare a acestor valori. De-a lungul existenței sale, MNAC s-a străduit să fie un spațiu cultural liber, accesibil tuturor, indiferent de culoare, identitate, orientare sexuală sau de gen și a încercat să contribuie la prezența în spațiul public a acestor comunități.

MNAC a susținut, după cum se poate vedea și pe site-ul instituției, și va continua să susțină orice manifestare artistică reprezentativă pentru identitățile unor comunități minoritare. MNAC va continua să reflecte diversitatea artei și să susțină dezvoltarea creativității vizuale contemporane”, continuă comunicatul Muzeului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel