Muzeul Holocaustului. CCRI, scrisoare deschisă pentru Dăncilă și Iohannis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Asociația CCRI a transmis o scrisoare deschisă pentru Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis.
"Asociația „CENTRUL CULTURAL ROMÂNO-ISRAELIAN” promovează și susține cultura israeliană și  românească, derulând programe de informare, educare și conștientizare a popoarelor și comunităților noastre,  despre istoria, tradiția şi cultura celor două popoare, și în special istoria comună  a acestora, dar și mai buna  cunoaștere a valorilor morale, sociale, științifice, turistice, economice și politice, specifice fiecărei țări. 
 
Asistăm cu tristețe în aceste zile la transformarea unei inițiative generoase, cu implicații profunde  emoționale si spirituale, deopotrivă pentru poporul român cât și pentru poporul evreu, care reprezintă mai mult  decât statul Israel, o inițiativa atât de generoasă ajunge să bulverseze deopotriva pe români cât si comunitatea  evreiască din România și nu numai. 
 
Domnul Ministru Daniel Valer Breaz este cel care a creat această situație și este cel mai blamat în aceste  zile din toate părțile. Nu îl cunosc personal, dar cred că propunerea dânsului este rodul politicii comuniste  începută încă din 1949 de a ascunde orice informație despre Holocaustul din România. Generații la rând nu am  știut nimic despre Holocaust. Deși politic România și-a asumat ororile Holocaustului, la nivelul opiniei publice  aceasta este foarte puțin cunoscut. 
 
Dacă pentru românul de rând minciuna regimului comunist poate fi o circumstanță atenuantă pentru un  reprezentant al Guvernului României nu poate fi admisă, iar pentru un ministru al Culturii este cu atât mai 
gravă această propunere „originală” care a generat atâtea controverse", spune Asociația „CENTRUL CULTURAL ROMÂNO-ISRAELIAN”.
 
Asociația își continuă mesajul mai jos, după cum urmează:
 
 
         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel