Norvegia, interdicţie de participare la "Dracula Dog Show" de la Mureș
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Norvegia a primit interdicţie de participare la "Dracula Dog Show" de la Mureș din cauza unei epidemii.

Asociaţia Chinologică Mureş şi Federaţia Chinologică Internaţională, organizatorii celei mai mari expoziţii internaţionale din Estul Europei, "Dracula Dog Show" de la Târgu Mureş, au fost nevoite să refuze participarea caniselor din Norvegia la eveniment, în urma apariţiei unei boli necunoscute la câini.

"Asociaţia Chinologică Mureş şi Federaţia Chinologică Internaţională organizează, astăzi şi mâine, la Târgu Mureş, şase expoziţii de mare anvergură, între care şi două expoziţii internaţionale 'Dracula Dog Show' şi 'Transilvania Dog Show', la care s-au înscris peste 4.500 de câini din 33 de ţări, fapt ce depăşeşte orice record românesc. În Norvegia a fost depistată o epidemie şi am blocat participarea câinilor de acolo, deci nu avem participanţi din Norvegia. Cu toate că am avut înscrieri din Norvegia, am fost nevoiţi să blocăm participarea lor", a anunţat, sâmbătă, preşedintele Asociaţiei Chinologice Mureş, Lokodi Csaba Zsolt.

Întrece orice record românesc

"Participarea de anul acesta întrece orice record românesc pentru anul 2019 în domeniu, atât ca şi număr de participanţi, cât şi ca provenienţa competitorilor. Şi-au confirmat prezenta concurenţi din peste 33 de ţări. Şi în acest an găzduim un corp prestigios de arbitri 'all round' reputaţi pe plan mondial, din SUA, Portugalia, Suedia, Olanda, Spania, Portugalia, Ungaria, Belgia şi, evident, România. De asemenea, îi avem alături pe proprietarii celei mai faimoase publicaţii în domeniul chinologic, 'Our dogs' şi 'Birbrook Rosettes' din Marea Britanie, care se vor ocupa de promovarea expoziţiei în plan internaţional pentru anii următori", a declarat Lokodi Csaba Zsolt.

Expoziţiile se desfăşoară sâmbătă şi duminică în Parcul Municipal din Târgu Mureş, începând cu ora 9,00. Festivităţile de premiere vor avea loc sâmbătă, de la ora 18,30, în Cetatea Medievală, iar duminică, premierea va avea loc în Parcul Municipal, de la ora 16,30.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel