Nou Congres al SUA. Trump: ”Nu ştiu dacă ar trebui să mă simt fericit sau trist”
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat miercuri speranţa că va putea colabora cu oponenţii săi politici, democraţii, în următorul Congres.

Trump a făcut apel la cele două formaţiuni 'să lase partizanatul la o parte' şi să găsească teren comun, relatează dpa şi AFP. 'Să sperăm că vom putea lucra cu toţii împreună anul viitor pentru a continua să obţinem rezultate pentru poporul american', a declarat Trump în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Casa Albă, menţionând comerţul, infrastructura, scăderea costurilor sistemului de sănătate şi creşterea economică printre domeniile în care cele două tabere ar putea coopera.

'Sunt multe lucruri măreţe pe care le putem face împreună', a adăugat liderul de la Casa Albă. 'Democraţii vor veni la noi cu propuneri şi vom negocia. Poate vom ajunge la un acord, poate nu', a spus Trump. Donald Trump i-a avertizat pe democraţi că 'minunata situaţie bipartizană' s-ar putea prăbuşi dacă îşi folosesc puterile în viitoarea Cameră a Reprezentanţilor pentru a lansa investigaţii asupra Casei Albe, afirmând că 'nu pot face ambele lucruri simultan'.

Nu ştiu dacă ar trebui să mă simt fericit sau trist

Preşedintele SUA a vorbit despre 'o mare zi' pentru republicani, a doua zi după alegerile de la jumătatea mandatului în urma cărora democraţii au obţinut din nou majoritatea în camera inferioară a Congresului, dar nu au reuşit acelaşi lucru şi în Senat. 'Este o zi mare, o zi incredibilă. Partidul Republican a sfidat istoria şi a consolidat majoritatea noastră în Senat, dejucând de manieră importantă previziunile pentru Camera Reprezentanţilor', a spus Trump.

În acelaşi timp, Trump i-a luat în râs pe republicanii care au evitat să facă campanie împreună cu el înainte de alegerile din Congres şi apoi nu au fost aleşi în circumscripţiile în care au candidat. El chiar a prezentat o listă de nume cu astfel de candidaţi, potrivit Reuters. 'Aceştia sunt unii dintre oamenii care au decis din propriile motive să nu stea alături de mine sau de ceea ce ne reprezintă. S-au descurcat foarte prost. Nu ştiu dacă ar trebui să mă simt fericit sau trist, dar nu am nicio problemă cu asta', a mai spus Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel