24 noi 2020 / 14:02
Nou SIMPTOM al COVID-19, descoperit de cercetători. Cum îl recunoști. Are legătură cu gustul
Cercetătorii au descoperit un nou simptom cauzat de infectarea cu Sars-Cov-2.

Cercetătorii americani susțin că au găsit un simptom al infectării cu Sars-Cov-2. După ce s-a aflat deja că multe dintre persoanele infectate își pierd gustul și mirosul, acum specialiștii vorbesc despre prezența gustului metalic în gură, scrie express.co.uk. Noul simptom a fost prezentat într-un studiu publicat în Biblioteca Națională de Medicină a SUA.

"Pentru mulți oameni bolnavi, cu infecții virale ale căilor respiratorii, experiența consumului de alimente și a perceperii aromelor este adesea estompată în mod secundar de rinită și obstrucție nazală. Olfacția retronazală este un proces senzorial care permite oamenilor să perceapă aroma, care este definită ca percepția a tot ceea ce depășește cele cinci dimensiuni gustative ale alimentelor: dulce, sărat, amar, acru și iute.

O femeie afro-americană, în vârstă de 59 de ani, a fost dusă la spital pe 29 martie 2020, ca urmare a dificultăților de respirație, a oboselii și a pierderii poftei de mâncare. S-a constatat că timp de o săptămână femeia nu a avut poftă de mâncare iar atunci când consuma totuși alimente, simțea în gură un gust metalic. La scurt timp, i-a dispărut și mirosul." notează studiul.

Totuși, specialiștii avertizează că prezența gustului metalic ar putea fi provocată și de alte afecțiuni.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri