Investiţie VITALĂ în Sectorul 4. Daniel Băluţă: Ne-am apucat de lucru! - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Primăria Sectorului 4 construiește cea mai modernă unitate de intervenție pentru situații de urgență din România, ce va oferi angajaților Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISU-BIF) condiții de lucru la cele mai înalte standarde în domeniu.

"Ne-am apucat de lucru! Un spațiu abandonat, insalubru, năpădit de buruieni va deveni în curând gazda celei mai noi și moderne unități a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Clădirea pe care o construim pe strada Perșani va avea, de asemenea, și rol educațional. Aici, copiii din Sectorul 4 vor dobândi cunoștințe privind modul de comportament în situații critice", a anunţat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Detalii despre proiect

Unitatea va deservi partea de sud a sectorului 4, o parte din sectorul 5, dar și o porțiune importantă a județului Ilfov. Astfel, timpul de intervenție, atât al autospecialelor de pompieri, cât și al ambulanțelor SMURD se va reduce considerabil. Aceasta va avea aproape 1.100 de metri pătrați, dispuși pe un regim de înălțime P+1 și va rezulta ca urmare a demolării ruinelor vechi de peste 75 de ani, existente în acest moment pe terenul din strada Perșani nr. 2.

Clădirea noii unități ISU va găzdui 3 autospeciale de intervenție în caz de calamitate, între care și o ambulanță, precum și spații administrative pentru angajații ISU-BIF, precum birouri, dormitoare, bucătărie, sală de mese, alte spații tehnice și vestiare.

Unitatea va avea, de asemenea, și o componentă educațională, în sensul că la parterul clădirii vor fi amenajate 3 săli de curs unde copiii și tinerii sectorului 4 vor fi instruiți în vederea consolidării cunoștiințelor privind modul de comportament în cazul unor situații de urgență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel