12 iul 2020 / 22:40
NOUĂ stare de urgenţă în România? Câciu: Este egală cu o SINUCIDERE politică
Analistul economic Adrian Câciu este de părere că introducerea unei noi stări de urgență ar fi egală cu o sinucidere politică.

"România nu își mai permite o nouă stare de urgență. Cine vrea, cine ar face lucrul ăsta, înseamnă că s-a sinucis politic pentru următorii zece ani. România nu își permite niciun fel de stare. Și cu starea de alertă deja România este într-o zonă în care economia s-a dus foarte puternic în jos. Pentru că, aici este problema pe care nu o înțeleg... Spre exemplu Florin Cîțu cred că nu înțelege că dacă am închis economia de consum am închis România. Noi nu suntem economie de producție cum sunt nemții, italienii. La ei fabricile merg în continuare chiar dacă au închis una, alta.

La noi serviciile sunt pe primul loc, consumul populației, mall-urile. Când ai făcut restricții sau faci restricții pe această zonă, pe orizontală tu faci un blocaj total. Rămânem cu acea mică producție industrială care de fapt un loan industrial pe care îl practicăm dar nu ajută foarte mult în economie. Deci nu la orice stare. Cred că și președintele, se vede foarte clar în mesajele lui că nu va mai lua niciodată această măsură pe acest subiect. Dacă vine altceva... Doamne ferește, dar pe COVID nu",  este de părere analistul economic Adrian Câciu.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri