Noul Huawei Mate XS este un telefon pliabil și costă 12.000 lei
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
La un an după ce Huawei a anunțat noul telefon care se „îndoaie", Mate X, compania chineză a venit cu un succesor.

La un an după ce Huawei a anunțat noul telefon care se „îndoaie", Mate X, compania chineză a venit cu un succesor, sub numele de Mate XS, conform The Verge. Cu toate că arată foarte similar, firma din China spune că ecranul este mai rezistent, iar „balamaua" este reconcepută. În plus, telefonul care se transformă în tabletă are un procesor mai rapid, Kirin 990, dar are un preț pe măsură: 12.000 lei.

Din păcate, din cauza interzicerii companiei în Statele Unite ale Americii, dispozitivul nu va fi lansat cu vreo aplicație Google preinstalată, iar acest lucru va face imposibilă accesarea Magazinului Play. În plus, Google a anunțat că utilizatorii ar face bine să nu instaleze serviciile sale pe produsele Huawei, cum puteți vedea în acest articol.

Ecran din patru straturi

 (w670)

De data aceasta, Huawei a transmis că folosește o construcție cu „patru straturi" pentru ecranul de pe Mate XS, care ar trebui să îl facă mai rezistent. Primele două straturi sunt două membrane de poliamidă, care au fost lipite cu un adeziv transparent. Dedesubt urmează display-ul flexibil OLED, iar ultimul strat este o membrană de polimer, mai moale, care are rol de amortizare între ecran și componentele interne. Totul este, însă, de plastic, spre deosebire de sticla din interiorul ecranului lui Samsung Galaxy Z Flip.

Huawei a precizat că a îmbunătățit și designul balamalei, spunând că ar trebui să fie mai ușor de manevrat și mai rezistentă, în comparație cu primul model, Mate X. Cu toate că par lucruri mici, îmbunătățirile au venit chiar în sectoarele cheie ale dispozitivelor pliabile.

Multitasking și un preț uriaș

 (w670)

Din punct de vedere al software-ului, Huawei a comunicat că Mate XS poate afișa trei aplicații simultan, adică una pe partea stângă, una pe partea dreaptă, iar o a treia într-o fereastră plutitoare.

Spre deosebire de primul Mate X, care a fost disponibil doar în China, Huawei a anunțat că Mate XS va fi disponibil pe „piața mondială". Modelul de 12.000 de lei vine cu 8GB memorie RAM și 512GB de memorie internă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel