Noul monopost Ferrari - Prezentare într-o ceremonie fastuoasă - VIDEO
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Noul monopost Ferrari - Prezentare într-o ceremonie fastuoasă. foto: captură video ferrari.com
Noul monopost Ferrari - Prezentare într-o ceremonie fastuoasă. foto: captură video ferrari.com
Ferrari şi-a prezentat noul monopost de Formula 1 în cadrul unei ceremonii fastuoase.

Ferrari şi-a prezentat monopostul cu care va concura în ediţia 2020 a Campionatului Mondial de Formula 1, marţi seara, cu ocazia unei ceremonii fastuoase, care a avut loc la Teatrul Romolo Valli din Reggio Emilia, locul în care a luat naştere actualul drapel al Italiei, informează AFP.

"Ferrari este mândria Italiei şi reprezintă Italia", a spus cu această ocazie John Elkann, preşedintele grupului Fiat Chrysler (FCA), care deţine şi compania Ferrari.

În timp ce rivalele sale au optat în ultimii ani pentru prezentări discrete, Ferrari a ţinut să nu respecte de această dată tradiţia şi să se deplaseze la 30 km de fief-ul său de la Maranello pentru prezentarea noului său bolid, SF 1000, denumit astfel pentru a marca cele 1.000 de Mari Premii disputate, număr pe care Scuderia italiană îl va atinge în acest sezon.

"Este un an foarte special. Se împlinesc 70 de ani de Formula 1, iar noi suntem încă de la început şi vom atinge numărul de 1.000 de Grand Prix-uri, ceea ce este ceva incredibil", a spus la rândul său "team principal"-ul lui Ferrari, Mattia Binotto.

VIDEO

Noul Ferrari SF1000

Mai îngust decât monopostul SF90 din sezonul trecut şi de un roşu mai profund, SF 1000 trebuie să permită Scuderiei să creadă într-un titlu pe care nu l-a mai cucerit de mult timp: de 12 ani la piloţi şi de 11 ani la constructori. "Poate că seamănă foarte mult cu SF90, dar vă pot asigura că este foarte diferit. Mai trebuie să progresăm, în special, în privinţa fiabilităţii", a subliniat Binotto.

Cei doi piloţi ai lui Ferrari, germanul Sebastian Vettel şi monegascul Charles Leclerc, s-au declarat la rândul lor nerăbdători să piloteze noile maşini, care vor fi pe pistă săptămâna viitoarele, cu ocazia primelor teste în vederea noului sezon, programate pe circuitul de la Barcelona.

"Îmi place foarte mult. Este mult mai îngust în spate decât anul trecut şi de un roşu mai profund, ceea ce este şi mai bine. Sunt nerăbdător să îl conduc, este şi mai fascinant decât să-l priveşti", a spus Vettel, aflat din 2015 la Ferrari, după ce a cucerit anterior patru titluri mondiale consecutive cu Red Bull.

"Acum cunosc, echipa, maşina, oamenii. Va fi o provocare frumoasă. Sunt pregătit să învăţ din greşelile mele pentru a deveni un pilot şi mai bun", a precizat la rândul său Leclerc, care a disputat în 2019 primul său sezon alături de Ferrari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel