Novak, ministrul Sportului, spune că România are un sistem şi o mentalitate rusească. "Să vină primăvara pentru sportul românesc"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Eduard Novak
Facebook Eduard Novak
Eduard Novak, ministrul Sportului, a afirmat că România are o mentalitate şi un sistem inspirate din Rusia şi că acest lucru trebuie să se schimbe. 

„Sistemul nostru sportiv este unul rusesc, care a funcţionat foarte bine până în 1990, acest sistem fiind preluat de tot blocul socialist. Cumva mentalităţile şi structura sunt aceleaşi. În 2007, când a fost aprobată strategia, nivelul sportului de masă în Ungaria era foarte jos, acum au ajuns la 30%. Asta ne dorim şi noi, nu vrem să inventăm o roată, e ceva inventat. Trebuie să legăm lanţul acesta, astfel încât de sus, de la medalii olimpice, şi până jos, la copii, toată lumea să aibă posibilitatea de a face sport”, a declarat Novak, citat de Agerpres. 

"Să vină primăvara pentru sportul românesc"

 

„Mi-aş dori să vină primăvara şi pentru sportul românesc. E o datorie a mea să vin să spun ce am făcut în aceste prime 100 de zile de mandat şi ce planuri avem pentru viitor şi ce vrem să facem. În urma analizei pe care am făcut-o, obiectivul nostru principal este strategia naţională a sportului, care va avea trei obiective foarte clare. Ne dorim ca în 2032, România să revină în top 10 mondial la Jocurile Olimpice şi Paralimpice, creşterea procentului populaţiei care face sport să crească la 30% de la 5% şi copiii să facă sport zilnic”, a mai spus ministrul Novak.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel