Numerele de telefon ale utilizatorilor Facebook, de vânzare. 1 din 5 useri, vulnerabili
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
1 din 5 utilizatori Facebook au numerele de telefon descoperite
1 din 5 utilizatori Facebook au numerele de telefon descoperite
Cercetătorul de securitate cibernetică Alon Gala a descoperit că cineva a pus mâna pe o bază de date plină de numerele de telefon ale utilizatorilor Facebook și acum vinde informațiile cu ajutorul unui robot pe aplicația Telegram.

Conform The Verge, Gal spune că persoana care operează robotul are informațiile a 533 milioane utilizatori din toate țările care provin dintr-o vulnerabilitate rezolvată de Facebook în 2019. Robotul reușește să descifreze baza de date care de sine stătătoare nu are o valoare însemnată.

Însă, cu ajutorul său, persoana care exploatează sistemul poate face două lucruri: dacă are ID-ul de utilizator al cuiva, poate găsi numărul de telefon și dacă are numărul de telefon, pot găsi ID-ul de utilizator. 20 de dolari cere deblocarea unei astfel de informații, iar prețul en gros ajunge la 5.000 de dolari pentru mult mai multe. De pe 21 ianuarie 2021 cel mai târziu funcționează robotul și oferă acces la date din 2019. Chiar dacă informațiile sunt vechi, oamenii nu-și schimbă atât de repede numerele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel