Nutriționist: Puneți ficatul în lapte câteva minute înainte de a-l găti
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Lapte
Lapte
100 g de ficat acoperă 50% din necesarul zilnic de fier, transmite medicul nutriționist Mihaela Bilic.

„Nu pot să mă gândesc la piure de cartofi, fară să mi se facă poftă automat de ficăței. Se completeaza perfect si ca gust si ca nutrienți. Ficatul este cea mai eficientă sursă de fier, vitamina A și vitamine din grupul B. Care sunt plus-urile nutritive ale ficatului? Este accesibil ca preț, conține proteine de calitate înaltă și puține grăsimi (aprox 2%). Ca minusuri avem conținutul mare de colesterol (aprox 300mg/100g) și de acid uric- de consumat cu moderație în caz de gută sau dislipidemii!

Dar înapoi la avantaje: 100 g de ficat acoperă 50% din necesarul zilnic de fier, 100-300% din doza de vit. B și de 15-30 de ori doza zilnica recomandată de vit. A. Dacă mâncăm prea des ficat putem chiar să facem o acumulare de vit. A în exce. Ficatul este un aliment antianemic iar conținutul mare de vitamina A și D îl face esențial în creșterea și dezvoltarea sistemului osos la copii”, a scris Mihaela Bilic pe contul de Instagram. 

Ulterior, nutriționistul a oferit câteva sfaturi practice: „Puneți-l în lapte câteva minute înainte de a-l găti, va fi mai fraged. Poate înlocui cu succes carnea în orice farfurie sau îl puteți transforma într-o pastă tartinabilă, condimentată după gust. Merge cu cartofi, orez, mămăligă, mujdei de usturoi, murături sau orice tip de salată.”

„Cat despre calorii nicio grijă, e mai dietetic decât pieptul de pui”, a precizat Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel