NYT, document despre Biden și România. Puiu Popoviciu, implicat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Încep să iasă la iveală tot mai multe informații despre legăturile lui Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte Joe Biden și actualul contracandidat al lui Donald Trump, cu România. 

Tony Bobulinski, fost partener de afaceri cu Hunter Biden, fiul actualului candidat democrat în cursa pentru Casa Albă, Joe Biden, a prezentat documente publicate de New York Times în ceea ce privește planul de afaceri al lui Hunter Biden, în jurul căruia s-a născut un adevărat scandal de corupție.

În tot acest context, amintim că în urmă cu nici o săptămână, șeful Cancelariei de la Casa Albă, Mark Meadows, a afirmat, într-un interviu acordat Fox News  că există puternice legături financiare între familia lui Joe Biden şi România. Meadows a vorbit despre „conexiunea românească” a afacerilor lui Hunter Biden.

Interesant e că, în documentul citat de New York Times, care poate fi consultat în forma unui pdf. și care are aproximativ 43 de pagini, apare numele lui Gabriel (Puiu) Popoviciu. Documentul e un plan de afaceri și precizează un parteneriat între Hunter Biden, o companie din China - CEFC China Energy -  și Puiu Popoviciu, cu scopul unor afaceri imobiliare cu terenuri în Băneasa. Planul de asociere în România al lui Hunter Biden cu grupul de firme al lui Puiu Popoviciu și compania chineză viza crearea unui hegemon pe piața imobiliară din România și sud-estul Europei. Acest plan prezentat de NYT vorbește și despre rolul jucat de Joe Biden în facilitarea acestor afaceri în mai multe state, unul dintre ele fiind România.

Totodată, compania chineză CEFC China Energy urma să achiziționeze Rompetrol, lanț pe care urma să îl extindă. 

Afacerea nu a fost un „succes”, în contextul în care Puiu Popoviciu a fost arestat, în timp ce compania chineză a dat în cele din urmă faliment, sub nimbul faptelor de corupție.

Amintim că în 2017, omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire naţională de Poliţia Română după ce nu a fost găsit la domiciliu în vederea executării deciziei definitive de condamnare a sa în dosarul 'Băneasa'.

În cele din urmă, Puiu Popoviciu a fost reţinut de către London Motropolitan Police.

Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani închisoare în dosarul "Băneasa". Instanţa supremă a admis în parte apelul lui Popoviciu şi i-a scăzut pedeapsa de la 9 ani, cât primise la Curtea de Apel Bucureşti, la 7 ani închisoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel