17 feb, 17:21
O epidemie diferită, ”creștere spectaculoasă a cazurilor”. Medicul Florin Turcu: Diabetul, hipertensiunea arterială, în relație directă cu obezitatea
Dr. Florin Turcu, medic primar Chirurgie generală, cu competențe în Chirurgie laparoscopică, de la Spitalul Clinic Sanador, a explicat de ce obezitatea reprezintă o problemă de sănătate publică extrem de importantă.
O epidemie diferită, ”creștere spectaculoasă a cazurilor”. Medicul Florin Turcu: Diabetul, hipertensiunea arterială, în relație directă cu obezitatea / Foto Pexels

Studiile epidemiologice arată că, în ultimii 25 de ani, prevalența obezității s-a dublat. Dacă în anii ’95, între 13 și 15% din pacienți sufereau de obezitate, cele mai noi date relevă o prevalență care ajunge la 25-30%. Sunt țări ale globului unde prevalența bolii este chiar mai mare, ajunge undeva la 50%. Sunt suficiente criterii pentru a afirma că, într-adevăr, vorbim despre o epidemie, o creștere spectaculoasă a numărului de cazuri”, a declarat medicul Florin Turcu în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical. 

Sanador

„Obezitatea nu este o problemă de estetică corporală, pentru că ea asociază alte boli ce afectează calitatea vieții oamenilor, boli invalidante. Dacă ne referim la cele mai frecvente dintre ele, atunci diabetul, hipertensiunea arterială sunt boli severe care scurtează viața pacienților.

Ele sunt într-o relație directă cu obezitatea”, a spus medicul, explicând ulterior că „mai mult de trei sferturi dintre pacienții care suferă de obezitate au instalate aceste boli”

„Obezitatea, în forma ei morbidă, este o problemă de sănătate publică foarte importantă și nu o problemă de estetică corporală”, a subliniat Florin Turcu.  

 

Dr Florin Turcu: Chirurgia bariatrică în lupta cu obezitatea. Interviurile DC News și DC Medical

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri