O expoziție în cinstea artistei spaniole Maruja Mallo nu conținea vreo operă pictată de ea
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
La un an după ce o expoziție care celebra munca de pionierat a artistului spaniol suprarealist  Marauja Mallo și-a închis porțile, experții au transmis că nicio lucrare prezentă nu ieșise din mâna sa.

Conform The Guardian, Mallo a murit în 1995 și a fost asociată cu „Generația din ’27”, ai cărei membri erau și Federico Garcia Lorca, Ernestina de Champourcin, Pedro Salinas, Rosa Chacel, Maria Teresa Leon și Rafael Alberti. Lucrările sale au fost pictate în țara sa natală, Spania, dar și în America de Sud, unde a trăit în exil 25 de ani după ce Franco a câștigat războiul civil.

În ianuarie 2020, autoritățile din Lalin au făcut o expoziție numită „Creații magice făcute precis” pentru îi celebra pe Mallo și Luis Seoane. Expoziția conținea 43 de lucrări produse de cei doi artiști între 1936 și 1965. La un an de la închiderea expoziției, o echipă de experți angajată de familia artistei a transmis că nicio lucrare atribuită lui Mallo nu fusese creată de ea. Aceștia au explicat că „calitatea acestor lucrări nu sunt la înălțimea tehnicii artistei și modului riguros de a picta”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel