O femeie a fost condamnată pentru distribuirea unor informații false despre COVID-19. Ce pedeapsă va ispăși
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
O femeie a fost condamnată după ce a distribuit și promovat informații false despre COVID-19 pe rețelele de socializare.

O femeie din Rusia a fost condamnat de instanță după ce a răspândit informații false despre epidemia de coronavirus, scrie Interfax.

"Instanța a găsit-o pe Ecaterina Alexandrovna Khrapchenkova vinovată de comiterea unei infracțiuni în temeiul articolului 207.1 din Codul penal al Federației Ruse și a condamnat-o la muncă obligatorie pentru o perioadă de 120 de ore",  spun judecătorii ruși.

Potrivit verdictului, femeia a răspândit informații false pe conturile sale de socializare despre vânzarea măștilor de protecție cu marcaje chineze într-unul dintre magazine, care ar fi fost trimise în Rusia ca ajutor umanitar.

La 1 aprilie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat o lege care incriminează răspândirea falsurilor în caz de urgență și pentru încălcarea regulilor sanitare și epidemiologice. Documentul a fost elaborat în legătură cu situația cauzată de răspândirea coronavirusului. Astfel, Codul penal al Federației Ruse a fost completat de un nou articol privind pedeapsa pentru diseminarea publică a informațiilor cu bună știință false despre pandemia de COVID-19. Este prima condamnare de acest gen din Rusia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel