O femeie a fost declarată moartă legal, deși este în viață
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
ADN
ADN
O femeie de 73 de ani din Magnolia, Texas, își ridica rețeta de la Walgreens când cardul ei bancar a fost refuzat. A mers la bancă și, după o serie de apeluri telefonice, Ellis a aflat că a fost declarată moartă de către Administrația de securitate socială (SSA).

Sherry Ellis a aflat că a murit a doua zi după Halloween, notează CNN. "Cu cardul bancar căzut peste tot, nu pot primi gaz, nu pot primi bani pentru mâncare, nu pot face nimic", a spus ea. "Nu știu cât timp am fost moartă înainte să aflu."

Oficiul inspectorului general a declarat în 2016 că SSA vede mai puțin de 1.000 de cazuri de declarații de deces greșite pe lună. CNN a contactat SSA prin e-mail. OIG a mai spus că decesele greșite pot duce la încetarea unor beneficii și „pot provoca greutăți financiare și suferințe" pentru oameni precum Ellis. Ea a declarat pentru CNN sâmbătă un control de securitate socială, medicală și asigurarea secundară au fost puse în suspensie. Ea ia 10 medicamente diferite pentru tensiunea arterială, o afecțiune a stomacului și probleme cardiace care pot costa până la 1.400 de dolari fără asigurare. "Asiguratorii medicali spun ca nu pot face nimic pana cand SSA nu mă învie", a spus ea. După ce a primit vestea morții ei, Ellis a mers spre cel mai apropiat birou SSA pentru a remedia problema. A devenit un proces lent.

Ar putea dura până la 45 de zile să mă reînvie

 

„Biroul asiguratorilor medicali mi-a spus că ar putea dura până la 45 de zile să mă reînvie", a spus ea, adăugând că i s-a oferit o scrisoare care, în principiu, spunea că este în viață, dar medicul și farmacistul ei nu au putut să o ia pentru că era încă clasată ca decedată în sistemele lor.

"Ai murit, dar nu ești mort", a spus ea. „Este un sentiment ciudat".

Soțul lui Sherry, Brian Ellis, a declarat pentru CNN că "A fost o luptă ... Nu avem mulți bani, depindem de plățile noastre de plată".
Ellis spune că a sunat la postul local de știri și la afiliatul CNN KTRK-TV pentru a-i spune povestea și de atunci cardul bancar și asigurarea secundară au fost reînviate. Ea spune că nu va ști până luni dacă mai este legal moartă. Ea a declarat pentru CNN că a fost confuză de ce corectarea acestei probleme este atât de dificilă.

"Cred că dacă SSA află că au făcut o greșeală și au folosit din greșeală securitatea socială a cuiva pe un certificat de deces, dacă a luat doar clicul unei taste pentru a pronunța pe cineva mort, de ce nu este nevoie tot de 30 de minute pentru a le corecta? " ea a spus. "De ce nu o pot inversa la fel de repede?"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel