Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări

Stiri
 
18 sep, 03:46
O NOUĂ decizie în legătură cu votul. Alegerea se face în DOUĂ feluri
Modul de votare la următoarele alegeri se va schimba, iar votanții își vor putea exercita dreptul fie prin introducerea buletinului în urnă, fie printr-un aparat de vot.

Conform Agerpres, este vorba despre Bulgaria, iar amendamentul a fost introdus de partidul conservator populist GERB. Prin această modificare este permisă din nou recent abolita metodă de vot, prin utilizarea buletinelor tradiționale, în paralel cu utilizarea aparatelor de vot.

Opoziția, alcătuită din Partidul Socialist Bulgar (BSP) și DPS, a respins reintroducerea buletinelor de vot, invocând o posibilă falsificare a rezultatelor. Mașinile de vot permit cetățenilor să voteze la secții prin apăsarea unui buton.

În Bulgaria nu este reglementat votul prin corespondență. În străinătate, bulgarii își pot exprima acest drept la ambasadă sau consulat. Președintele Rumen Radev, un apropiat al taberei socialiste, s-a opus reintroducerii votului cu buletinele de vot: „Aceasta este o încercare de a menține posibilitatea manipulării alegerilor”, a declarat el.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri