Un studiu realizat de Universitatea Cambridge a descoperit că o creștere a consumului de fructe și legume cu o porție mică zilnică reduce cu 25% riscul diabetului de tip 2, scrie dailymail.co.uk.
Cercetătorii spun că o porție de 66 de grame de fructe reduce riscul de diabet cu 25%. În Marea Britanie, o porție de legume sau fructe este definită ca 80g, echivalentul a trei linguri de morcovi fierți sau un măr mic.
”Aportul de fructe și legume, mai degrabă decât suplimentele de vitamine, este potențial benefic pentru prevenirea diabetului de tip 2”, a precizat echipa de cercetători.
Și cerealele te pot scăpa de diabet
Școala Medicală din Harvard a estimat că o porție pe zi de cereale integrale pentru micul dejun, cum ar fi terci sau cereale, ar reduce riscul cu 19%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Pască pufoasă fără aluat
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Cățelul tău are căpușe? Află cum le poți îndepărta în siguranță