Frauda Lance Armstrong: a avut motor montat pe bicicleta folosită în concursuri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Lance Armstrong nu încetează să uimească publicul, un jurnalist francez dezvăluind că acesta avea montat un motor pe bicicleta sa de concurs. 

Secretele fostului biciclist Lance Armstrong, în vârstă de 49 de ani, încep să iasă unul câte unul la suprafață. A fost descoperit faptul că acesta se dopa, iar cele 7 titluri obținute în Turul Franței i-au fost retrase în 2013. Cu numai un an mai înainte, Lance Armstrong a fost suspendat din cauza dopajului, scrie Digi Sport.

Se pare că sportivul avea montat pe bicicleta sa de concurs un motor, descoperirea fiind făcută de jurnalistul francez Antoine Veyer. Motorul cântărea 800 de grame și avea o putere de 500 de W. După analizarea curselor lui Armstrong, Veyer a observat că performanțele sportivului creșteau semnificativ după ce acesta atingea șaua bicicletei, unde se afla declanșatorul motorului. Bateria ar fi fost ascunsă în partea unde se afla sticla de apă a sportivului. 

„Nu este ca şi cum ai merge pe motocicletă. Trebuie să munceşti din greu ca să-l faci să meargă”, a explicat Harry Gibbings, şeful Typhoon, o companie care produce astfel de motoare, citat de Mundo Deportivo. 

Lance Armstrong a recunoscut că se dopa încă de la începutul carierei sale și a spus că ar fi făcut-o oricum, deoarece toți sportivii recurgeau la această practică. Acesta a reușit să învingă cancerul testicular, despre care a precizat că e posibil să fi fost cauzat de hormonii de creștere. „Dacă dopajul mi-a produs cancerul? Nu ştiu, însă nu pot spune cu siguranţă că nu”, relata acesta într-un interviu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel