O tânăra a realizat o aplicație pentru pacienți, medici și faramaciști. Vezi despre ce este vorba
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
medicamente_75796300
medicamente_75796300
O absolventă a Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca a implementat o aplicație pentru pacienți, medici și farmaciști.

Aceasta a realizat o aplicație web, intitulată „Medinfo”, care poate analiza posibilele reacții adverse apărute în cazul combinațiilor de medicamente sau dintre medicamente și alimente. Programul oferă utilizatorilor informații despre interacțiunea medicamentelor cu anumite alimente și despre efectele care pot apărea. 

După o muncă de câteva luni, această aplicație a reprezentat tema lucrării de licență a tinerei, care spune că: "Aplicaţia se adresează atât medicilor şi farmaciştilor, cât şi pacienţilor care folosesc mai multe combinaţii de medicamente şi oferă accesul la o bază de date internaţională de peste 13.000 de medicamente şi suplimente alimentare. Proiectul este util pacienţilor care pot verifica, astfel, dacă pot lua două sau mai multe medicamente în acelaşi timp, ca nu cumva să aibă efecte adverse, dar îi ajută şi pe medici în prescrierea unor reţete", citează Adevărul.

Bunica a inspirat-o

"M-am inspirat de la bunica mea, care are multe medicamente de luat şi m-am gândit că în situaţia ei sunt multe persoane în vârstă, care evită, astfel, o posibilă intoxicaţie cu medicamente. Aplicaţia îi ajută şi pe farmacişti, care, la fel, pot elibera medicamente fără riscuri asupra unor pacienţi. Am început să lucrez la aplicaţie din toamna anului trecut timp de câteva luni”, a mai adăugat fata. 

Tânăra absolventă, şi-a propus ca aplicaţia sa inovativă să fie disponibilă atât pe web, sub forma unui site, cât şi pe telefon sau tabletă. 

Vezi și: Pui de urs epuizat, DISPĂRUT, deși ministrul a dat ordin să fie dus în rezervație. ”La noi nu va ajunge, nu acest pui, nu se știe ce s-a întâmplat cu el”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel