Oana Băluță: Am trecut mai devreme pe lângă o mamaie și am nodul în gât
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Oana Băluță
Oana Băluță
„Viața vârstnicilor în România e un scenariu de viață care poate fi al oricăruia dintre noi”, precizează Oana Băluță.

„Un stat care nu are grijă de vârstnicii săi e în derivă, e ca o navă eșuată. Viața vârstnicilor în România e un scenariu de viață care poate fi al oricăruia dintre noi. E o posibilă devenire pentru fiecare dintre noi. Mă doare sufletul când văd femei sau bărbați în vârstă care stau la intrarea într-un supermarket. Nu cer. Doar stau să fie văzuți. Iar când la dai alimente, bani, te uiți la mâinile lor. Văd adesea mâini muncite pe care le știu. Le cunosc de la mamaia mea, știu cum arată mâinile care au muncit la câmp, care au spălat cu săpun cu sodă și care au clătit multe haine cu apă rece ca gheața din fântână.

Am trecut mai devreme pe lângă o mamaie și am nodul în gât. Mi-a adus aminte de mamaia mea. Din fericire, a mea ne-a avut pe noi fiindcă pensia de la Colectiv era o glumă. Mulți vârstinici nu au pe cineva lângă ei.

Ce au în schimb este mult dispreț și multă desconsiderare care vin de la cei care ar trebui să aibă grijă prin politici publice de viața lor. Disprețul vine și de la alți oameni din societate. Avem două runde de alegeri și mă gândesc cu groază cum vor antagoniza iar bunicii și nepoții”, a scris Oana Băluță pe contul de Facebook.

„Cum ne raportăm la vârstnici spune multe despre noi, despre societatea pe care o construim, despre partide care decid că unii oameni pot să fie lăsați în urmă și în afara unei plase de siguranță socială”, a conchis Oana Băluță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel