Oana Pellea, scheciul ”Castravetele”... l-a jucat deja Florin Piersic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
Florin Piersic, care va împlini peste trei zile 85 de ani, a jucat „Castravetele”, în 1987. Era o adaptare pentru televiziune de Octavian Sava, după I. L. Caragiale. Oana Pellea vine, după nici patru decenii, cu o adaptare de Caramitru, pentru Facebook.

Caramitru Andrei, propagandistul hashtag, nu Caramitru-directorul de la Național. Sunt și alte diferențe: scheciul lui Piersic era comic, insistența cu care Oana Pellea se tot întoarce la ”vrem spitale nu catedrale” e tristă.

Ieri-alaltăieri, ea întreba retoric pe FB dacă nu ar putea Catedrala Neamului să găzduiască vaccinarea. Sigur, aceeași întrebare ar putea s-o pună Oana Pellea pentru orice alt șantier. Sunt atâtea blocuri în construcție…dar de ce să ne limităm la clădiri? Nu s-ar putea organiza centre de vaccinare și pe șantierul autostrăzilor (doi-trei kilometri, pentru inaugurările din 2021, o fi păstrat și Drulă)? Sau în halele industriale la roșu, ori în tunelul viitorului metrou de la Cluj?

Oricum, Oana, nu te împiedica de amănunte, cum ar fi numărul vaccinurilor disponibile, sau avizul sanitar, mergi până la capăt cu Catedrala!

Ai atâtea întrebări de pus că poți întinde noul scheci Castravetele la nesfârșit. Începe cu ”Catedrala Neamului nu poate opri încălzirea globală?” și nu te mai opri. Atât!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel