Ofensivă Turcia în Siria. Ce spune Donald Trump despre kurzi
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Donald Trump
Donald Trump
Preşedintele Trump 'îi iubeşte pe kurzi', dar ţine în acelaşi timp să facă nişte precizări, scrie AFP, care preia ultimele declaraţii ale şefului statului american după ofensiva declanşată miercuri de Turcia împotriva forţelor kurde din nord-estul Siriei.

Întrebat despre posibilitatea ca americanii să construiască o alianţă cu miliţiile kurde împotriva cărora Turcia a lansat un atac, preşedintele Trump a răspuns că acestea 'nu au ajutat' Statele Unite în timpul celui de-al doilea război mondial şi al debarcării în Normandia. 'Kurzii se bat pentru pământul lor, trebuie să înţelegeţi', a explicat la Casa Albă preşedintele republican al Statelor Unite.

Afirmând că se sprijină pe un articol 'foarte puternic', după toate aparenţele publicat pe site-ul de internet conservator Townhall, Trump a prezentat următoarea argumentaţie: 'Nu ne-au ajutat în timpul celui de-al doilea război mondial. De exemplu, nu ne-au ajutat în Normandia'. 'Am cheltuit enorm de mulţi bani pentru a-i ajuta pe kurzi, fie că este vorba de muniţie, arme sau bani' a mai subliniat liderul de la Casa Albă. 'Acestea fiind spuse, îi iubim pe kurzi', a conchis preşedintele Donald Trump, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel