OMS a raportat un nou incident legat de Ebola în Uganda, pe fondul temerilor răspândirii virusului
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat miercuri un nou incident legat de Ebola în Uganda, alimentând îngrijorarea că virusul se poate răspândi dincolo de Republica Democratică Congo, în timp ce un grup de experţi OMS analizează dacă va declara epidemia de Ebola în RDCongo 'o urgenţă pentru sănătatea publică internaţională', relatează Reuters şi dpa.

OMS a afirmat că o femeie congoleză a călătorit peste graniţă în Uganda pentru a vinde peşte într-o piaţă din Mpondwe pe 11 iulie, unde a avut patru episoade de vomă înainte de a se întoarce în RDCongo unde a murit de Ebola.

Ebola este o boală foarte infecţioasă şi se răspândeşte prin fluide corporale. Focarul actual, în mare parte limitat la RDCongo, în afară de trei decese în Uganda luna trecută, a ucis 1.676 de persoane în ultimul an.
Răspunsul echipelor medicale se bazează pe găsirea persoanelor care ar fi putut fi expuse virusului şi vaccinarea acestora şi a celor cu care au intrat în contact.

OMS a afirmat că alte 19 persoane ar fi putut intra în contact cu femeia bolnavă în incidentul din Uganda. Potrivit organizaţiei ONU, 44 de persoane s-au oferit voluntare pentru a fi vaccinate, în timp ce alte 590 ar putea fi vizate pentru a fi vaccinate.

Epidemia declarată la 1 august 2018 pe teritoriul congolez este cea de-a zecea în RDCongo din 1976 şi a doua cea mai gravă din istoria acestei boli, după aproximativ 11.000 de decese înregistrate în Africa de Vest (Liberia, Guineea, Sierra Leone) în 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel