OMS, previziuni despre al doilea val de coronavirus
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Maria Neira, directoarea pentru sănătate publică din cadrul Organizației Mndiale a Sănătății, a declarat că este puțin probabil ca un al doilea val de coronavirus să fie la fel de grav ca primul.

Într-un interviu acordat postului de radio catalan RAC-1, Maria Neira a spus că modelele cu care se lucrează „elimină tot mai mult posibilitatea producerii unui al doilea val important de coronavirus".

Chiar daca un al doilea val este puțin probabil, oficialul a cerut cetățenilor „multă prudenţă şi bun simţ" în această fază „foarte critică" de eliminare a restricţiilor impuse populației.

Aceasta își dorește ca oamenii să nu dea dovadă „nici de paranoia, nici de excesivă relaxare" şi să „înveţe să convieţuiască cu bolile infecţioase".

„Există multe modele care avansează numeroase probabilităţi: de la o reizbucnire punctuală şi până la un al doilea val important. Însă, vă spun că această ultimă posibilitate este tot mai mult eliminată. Suntem mult mai bine pregătiţi în toate domeniile", a afirmat Maria Neira.

Maria Van Kerkhove, expert OMS: Trebuie să fim pregătiţi pentru valul al doilea de infecție

Pe de altă parte, Maria Van Kerkhove, coordonatoarea tehnică a echipei COVID-19 a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat că pandemia de coronavirus a început să reapară în mai multe locuri în care fusese deja suprimat.

"Virusului îi place să găsească oportunităţi pentru a reapărea, pentru a se dezvolta din nou. Şi trebuie să fim pregătiţi pentru asta", a spus aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel