ONU, anunț: câte persoane sunt în 'caravana' migranţior spre SUA
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
O ''caravană'' de imigranţi din America Centrală se îndreaptă spre SUA.

Caravana migranţilor din America Centrală care se îndreaptă spre SUA are mai mult de 7.000 de persoane, a declarat luni adjunctul purtătorului de cuvânt al ONU, Farhan Haq Aziz, citând o estimare a Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), relatează AFP.

Din caravană fac parte 7.233 de persoane, dintre care majoritatea intenţionează să-şi continue călătoria spre Nord, a declarat purtătorul de cuvânt în cursul unei conferinţe de presă zilnice, subliniind necesitatea ca acestea să fie tratate cu respect şi demnitate. Farhan Aziz Haq a precizat că OIM şi Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) sunt mobilizate pentru a acorda asistenţă acestor migranţi.

La sfârşitul săptămânii, secretarul general (Antonio Guterres) a vorbit cu mai mulţi lideri despre situaţia migranţilor din America Centrală şi a subliniat necesitatea ca aceştia să lucreze cu OIM şi UNHCR, a continuat purtătorul de cuvânt, fără a preciza identitatea liderilor în cauză. Antonio Guterres urmează să ajungă la Washington pentru o întrevedere cu secretarul de stat american Mike Pompeo.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luni o reducere imediată a ajutoarelor acordate pentru Honduras, Guatemala şi El Salvador, acuzate de faptul că nu au putut să-şi împiedice locuitorii să-şi părăsească ţara şi să intre ilegal în SUA'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel