Oproaica, coordonator PES activists București la cea de-a doua ediție a #EuropeanTalk: Cel mai mare proiect politic din istorie trebuie consolidat
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ovidiu Oproaica
Ovidiu Oproaica
Miercuri seară a avut loc a doua ediție a #EuropeanTalks by PES activists România, eveniment la care a participat și Coordonatorul Național PES activists România, Victor Negrescu și care a fost moderat de coordonatorul PES activists București, Ovidiu Oproaica.

Într-o sală plină, numeroși activiști PES, dar și invitați, și-au prezentat experiența europeană, de la posibiltatea de a accesa fonduri europene la cea de a beneficia de o bursă Erasmus+ sau de a călători liber în întrega Europă.

Unul dintre speakerii care au urcat pe scenă, venind dintr-o țară care nu este membră UE, ne-a reamintit cât de dificil este să aplici pentru o bursă într-o țara membră a Uniunii Europene, care este diferența dintre taxa de școlarizare în mediul universitar pentru cetățenii din Uniunea Europeană și cei non-UE și cât timp pierzi la cozi pentru o banală viză de călătorie.

Oproaica, despre obligații, drepturi și sancțiuni

Coordonatorul PES activists București, Ovidiu Oproaica, a subliniat că în orice stat există drepturi, obligații și sancțiuni, iar Uniunea Europeană a venit atât cu beneficii, cât și cu obligații. Ne bucurăm de facilitatea de a călători liberi în Europa doar cu cartea de identitate oricând și oricum, dar cu siguranță nu ne-am imagina ce s-ar întâmpla dacă peste noapte acest drept ar dispărea ca urmare a încălcării unor obligații. Cel mai mare proiect politic din istorie trebuie să continue și trebuie consolidat pentru o Europa puternică, a spus Oproaica.

[citeste si]

PES Activists România este o structură compusă din peste 10.000 de membri și simpatizanți PSD de toate vârstele interesați în politica europeană. Începând cu anul 2015 a inițiat, împreună cu un grup de intelectuali de stânga, Fundația Stânga Democratică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel