Urmărește emisiunea live
Oraşul Munchen va găzdui Campionatele Europene polisportive în 2022
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Oraşul german Munchen va găzdui, în august 2022, cea de-a doua ediţie a Campionatelor Europene polisportive, care va regrupa întrecerile continentale la atletism, ciclism, golf, canotaj, gimnastică, şi triatlon, au anunţat marţi organizatorii, citaţi de AFP.

Peste 150 de medalii vor fi atribuite, între 11 şi 21 august 2022, în cadrul competiţiilor organizate în marea lor majoritate în Parcul Olimpic, la 50 de ani după desfăşurarea JO de vară din 1972 în capitala bavareză.

Prima ediţie a acestor campionate a avut loc în 2018, la Glasgow şi Berlin, capitala germană găzduind însă doar întrecerile atletice.

"Şase sporturi care au participat la ediţia 2018 şi-au confirmat deja prezenţa", se arată într-un comunicat al organizatorilor. Nataţia, care a fost asociată la această primă ediţie, nu figurează însă pe listă.

Jocurile Olimpice din 1972, de la Munchen, au rămas din păcate în istorie pentru un masacru comis împotriva sportivilor israelieni de către un comando palestinian, care s-a soldat cu 11 morţi în rândul sportivilor, plus un poliţist german. Cinci dintre cei opt terorişti au fost la rândul lor ucişi. Jocurile au continuat până la final, în ciuda acestei tragedii.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel