Urmărește emisiunea live
Orban anunță "investiţii extrem de importante": Vom aloca peste 4 miliarde de euro
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Ludovic Orban a anunțat ce investiții se vor face în perioada următoare.

"Aş începe prin a accentua informaţia că România este singura ţară din UE care în primul semestru al anului 2020 a crescut investiţiile, raportat la perioada echivalentă a anului 2019. De asemenea, informaţia că nivelul investiţiilor publice, deşi suntem în criză economică generată de criza sanitară, este cel mai mare din ultimii 10 ani", a afirmat Orban, la videoconferinţa "RoInvest", scrie Agerpres.

"Investiţii extrem de importante"

El a anunţat că în următoarea perioadă vor fi făcute investiţii importate în infrastructura de sănătate.

"Investiţii extrem de importante în următoarea perioadă vor fi în infrastructura de sănătate. Este clar că această pandemie ne-a pus la grea încercare şi a evidenţiat nevoi mari ale sistemului de sănătate publică şi atât din exerciţiul financiar multianual, cât şi din Programul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă vom aloca sume extrem de importante, de peste 4 miliarde de euro, pentru dezvoltarea infrastructurii în domeniul sănătăţii, pentru a creşte calitatea serviciilor furnizate către cetăţeni din domeniul sănătăţii", a adăugat Orban.

"Guvernul a deschis uşa larg oricărui investitor din România"

"Pe următorii patru ani va trebui să ne concentrăm pe utilizarea tuturor resurselor, pe de o parte, pe de altă parte pentru fructificarea tuturor oportunităţilor pe care le avem şi aici Guvernul pe care îl conduc a deschis uşa larg oricărui investitor serios în România, oricine vrea să investească în România este bine primit, are un partener serios în Guvern. De asemenea, orice firmă din România care vrea să îşi dezvolte afacerile este tratată cu respect şi printr-un dialog încercăm să rezolvăm orice fel de probleme care apar, a mai spus premierul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel