Orban confirmă varianta asumării răspunderii pe bugetul pentru anul 2020
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ludovic Orban a răspuns dacă Guvernul îşi va asuma sau nu răspunderea pe bugetul pentru anul 2020. 

Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, la emisiunea moderată de Silviu Mânăstire la B1 TV, că ia în calcul şi varianta asumării răspunderii pentru legea bugetului de stat pentru anul 2020. 

"Am avut o primă discuţie cu partenerii noştri, cu liderii de grup de la Camera Deputaţilor. Evaluăm. Obiectivul nostru este acela de a adopta legea bugetului de stat până la sfârşitul anului. Nu mai putem să ne batem joc de ţară să aprobăm bugetul de stat şi al asigurărilor sociale în martie, aprilie. În toate ţările civilizate, bugetul se aprobă până la finele anului pentru care este făcut bugetul. Pentru ca orice firmă să ştie să-şi facă nişte planuri de afaceri, toate autorităţile locale să ştie pe ce bani stau şi să poată adopta bugetele locale. Demararea unor lucrări noi nu se poate face decât când ai bugetul. (...)

Obiectivul nostru e să finalizăm adoptarea bugetului. Ce am discutat: să vedem dacă prin dezbateri parlamentare putem să atingem acest obiectiv - şi facem evaluarea; există şi varianta angajării răspunderii în cazul în care vom constata că nu se poate merge pe această variantă", a declarat Ludovic Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel