Orban, declarații în Parlament: Am respins amendamentul domnului Cazanciuc
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Ludovic Orban a făcut declarații, în ședinţa Parlamentului în care Guvernul îşi angajează răspunderea pentru proiectele de lege.

"Parlamentul României a adoptat un act normativ prin care au fost prorogate termenele pentru pensionarea anticipată a magistraţilor şi pentru trecerea de la complete de 2. Ca urmare a adoptării de către Parlamentul României a acestor modificări, au fost formulate amendamente din partea domnului deputat Ioan Cucșa şi din partea domnului senator Robert Cazanciuc. Am acceptat amendamentul înaintat de domnul Cucșa şi partea de amendament formulată de domnul Cazanciuc prin care am scos din corpul legii cele două articole care se referă la prorogarea termenului de intrare în vigoare pentru pensionarea anticipată a magistraţilor şi pentru trecerea de la completurile de 2 la complteurile de de 3. Am păstrat în corpul legii articolul care se referea la vechimea necesară pentru concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, deci am respins amendamentul domnului Cazanciuc", a declarat Ludovic Orban.

Proiectul de lege privind reglementarea unor măsuri în domeniul transportului de persoane

"Motivul pentru care am decis să ne angajăm răspunderea pe acest proiect de lege este acela că Ordonanţa Guvernului numărul 51, care teoretic a fost adoptată pentru a asigura punerea în practică a Regulamentului 1370, de fapt a creat situaţii negative în domeniul transportului intrajudeţean", a spus Orban.

Deficitul bugetar

"Cred că aţi constatat din declaraţiile publice şi din realitatea prezentată de Ministerul Finanţelor, în cursul acestui an... Deficitul bugetar va depăşi procentul de 4% din PIB. Este clar, ca urmare a acestui deficit bugetar pe 2019, trebuie să facem pași spre a readuce deficitul bugetar în cadrul prevederilor stabilit în Tratatul UE şi anume sub 3% din PIB. Acesta este obiectivul nostru. Sigur, nu poate fi atins în 2020. Vă readuc aminte că pe lângă cheltuielile care au trebuit efectuate în acest an, anul viitor trebuie aplicată Legea pensiilor, Legea salarizării în sectorul public şi alte legi care generează cheltuieli suplimentare şi, din păcate, văd că în Parlament este o febrilitate foarte mare şi continuă să fie adoptate legi care generează cheltuieli pentru care nu există resurse bugetare, în condiţiile în care vă spun foarte limpede: suntem într-o situaţie extrem de dificilă.

Am construit această lege şi toată construcţia bugetară în condiţiile în care aplicarea legii pensiilor înseamnă cheltuieli de 16 miliarde în plus, în condiţiile în care am menţinut alocarea procentului de 2% din PIB, conform angajamentelor NATO, cheltuieli pentru apărare, în condiţiile în care am construit bugetul fără să afectăm cheltuielile pentru investiții, ba chiar să le mărim un pic. O spun limpede, bugetul României pe 2020 nu mai suportă nicio nouă cheltuială suplimentară. Orice cheltuială va duce la creşterea deficitului sau la imposibilitatea de a efectua cheltuieli vitale pentru dezvoltarea economică a României, pentru dezvoltarea localităţilor. Va crea probleme mari pentru absorbţia fondurilor europene", a declarat Orban.

Declarațiile complete, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel