Orban, despre OUG pentru anticipate: Să respingem în absurd, fără explicații, arată o lipsă de rațiune
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ludovic Orban foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres
Ludovic Orban a declarat că i se pare absurd gestul respingerii ordonanței de urgență care reglementează alegerile, marți în comisia juridică a Senatului. Premierul a adăugat că există riscul, dacă nu e adoptat actul normativ, să nu poată fi respectat termenul pentru organizarea alegerilor.

„Să fie foarte clar că există o procedură de dezbatere și adoptare, deocamdată este în comisia juridică de la Senat și e foarte clar că la Senat există un grup Ultras al PSD care nu mai are nicio urmă de rațiune și de bun simț, care dă votul orbește, fără să analizeze actele normative. OUG privind alegerile parlamentare este o ordonanță care aduce foarte multe îmbunătățiri procesului electoral, care întărește drepturile cetățenilor, care permite o reprezentare corectă a Disporei, conforme cu numărul celor care votează, numărul cetățenilor români cu drept de vot care muncesc în străinătate înregistrați", a afirmat, marți, Ludovic Orban.

„Să respingem în absurd fără niciun fel de explicații o reglementare de care e nevoie, o reglementare indispensabilă pentru asigurarea procesului electoral în bune condiții în cazul alegerilor anticipate arată o lipsă totală de rațiune", a completat liderul PNL.

„Există riscul ca dacă nu se adoptă această ordonanță să nu se poată respecta termenul constituțional de 90 de zile, termen obligatiu impus de Constituție pentru organizarea alegerilor din momentul în care președintele dizolvă Parlamentul", a conchis Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel