Orban, reacție la ce i-a promis Ciolacu: Singurii care nu înțeleg lucrul ăsta sunt cei din PSD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Ludovic Orban a reacționat după promisiunea pe care Marcel Ciolacu i-a făcut-o, astăzi.

"Astăzi, pentru a doua oară, s-au dublat alocaţiile, aceeaşi lege. Domnul Orban să nu mai refuze punerea în aplicare, să nu mai dea altă ordonanţă de prorogare a termenului, să dea o ordonanţă să impoziteze pensiile speciale şi să pună în aplicare dublarea alocaţiilor copiilor. Eu îi promit că, la orice oră termină şedinţa de Guvern, Monitorul Oficial va fi pregătit să intre în vigoare această ordonanţă", a spus Marcel Ciolacu, astăzi.

Cum răspunde Ludovic Orban

"Domeniul pensiilor, mai ales când este vorba de reglementarea unor prevederi care să afecteze dreptul la pensie, conform deciziilor CCR, nu poate fi reglementat prin OUG, este problema Parlamentului. Noi am venit cu o soluţie şi anume: desfiinţarea multor categorii de pensii speciale, pe care CCR a declarat-o neconstituţională. Noi ne străduim în continuare să găsim o formulă pentru a  putea face dreptate în zona pensiilor şi, aici, ar trebui şi cei de la PSD,  care au 40 și ceva la sută în Parlament, să susţină găsirea unei soluţii", a spus Ludovic Orban pentru DCNews.

"PSD continuă să adopte legi în care inventează noi pomeni"

”Tocmai ei care au atacat la CCR şi ne-au restrâns drastic dreptul de a e emite OUG ar trebui să ştie că nu putem reglementa chestiunea impozitării pensiilor speciale prin OUG. În ceea ce priveşte alocaţiile pentru copii, îmi susțin punctul de vedere. Impactul iniţial era de aproape 7 miliarde de lei. Dacă ar intra în vigoare odată cu respingerea OUG de prorogare, practic ar fi un efort bugetar suplimentar de 3,5 miliarde, care nu este suportabil. Majoritatea PSD, însoţită de aliaţi conjuncturali, în fiecare săptămână adoptă noi legi care generează noi cheltuieli pentru care nu există resurse în acest moment. România este în criză economică provocată de pandemia COVID - nu numai România, aproape toată lumea. Singurii care nu înţeleg lucrul ăsta sunt cei din PSD care continuă să adopte pe bandă rulantă legi în care inventează noi pomeni, generează noi cheltuieli pentru care nu există resursele financiare", a mai spus Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel