Ordinul privind carantinarea. Adriana Pistol, director CNSCBT: Andreea Moldovan a prezentat doar ideile principale. Nu a fost dezbătut
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro
Adriana Pistol, director CNSCBT, susține că Andreea Moldovan a prezentat doar ideile principale din ordinul privind carantina.

Ordinul privind carantina semnat de Andreea Moldovan, fost secretar de stat în MS, nu a fost dezbătut în grupul tehnico-științific, iar fostul secretar de stat a prezentat într-o ședință ideile principale, a declarat Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, transmite Mediafax.

„D-na secretar de stat Andreea Moldovan, în cadrul unei ședințe convocată de dr. Raed Arafat a Grupului tehnico-științific, a deschis într-adevăr acest subiect. A prezentat dorința domniei sale de a modifica criteriile și metodologia prin care se face evaluarea riscului în vederea carantinării. A descris pe scurt câteva dintre viziunile domniei sale. Trebuie să înțelegem un lucru - pe de o parte nu îmi aduc aminte să fi fost discutate în detaliu propuneri, așa cum ar fi fost poate bine, dat fiind că în acest grup se află colegi din mai multe instituții”, a spus Adriana Pistol.

Ce s-ar fi discutat în cadrul grupului tehnico-științific

Întrebată dacă a fost dezbătut ordinul, Pistol a negat acest lucru și a precizat că au fost prezentate doar ideile principale.

„Grupul tehnico-științific, chiar dacă face niște propuneri, toate discuțiile și toate minutele pleacă către CNSU, iar numai Comitetul Național pentru Situații de Urgență decide. S-au discutat măsurile cu privire la măsurile pe care grupul le considera oportune despre București. Procedural nu s-a votat și nu a apărut nici în minuta care a plecat spre CNSU. (...) Poate că domnia sa a avut sentimentul că această discuție a fost suficientă”, a adăugat Pistol.

Andreea Moldovan a semnat, marți, un ordin în numele ministrului Sănătății, prin care introducea noi criterii privind carantina. Ordinul a fost abrogat, miercuri, de premierul Florin Cîțu, după ce a devenit ministru interimar al Sănătății.

VEZI ȘI: Andreea Moldovan a vorbit despre noul Ordin care ar putea băga Capitala în carantină

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel