Orez chinezesc. Rețeta ieftină și sățioasă. Cum se prepară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ - Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ - Sursa foto: Pixabay
Orezul chinezesc se prepară foarte ușor, este delicios și vei rămâne cu bani frumoși în buzunar. Iată rețeta.

Ingrediente

 240 g orez cu bob lung
 2 felii şuncă
 4 ouă
 100 g mazăre fiartă
 4 fire pătrunjel
 2 linguri ulei plus o linguriţă
 sare
 piper

Cum se prepară

Orezul se fierbe 10 minute în apă clocotită cu sare. Între timp, ouăle şi linguriţă de ulei se bat cu sare şi piper. Se coace o omletă într-o tigaie şi apoi omletă se taie cuburi mici, potrivit retetepractice.ro. Se taie cuburi mici şi şunca.

Se încing cele două linguri de ulei. Se adăugă orezul bine scurs, şunca, mazărea şi omleta. Se amestecă bine şi se lăsă pe foc pentru 5 minute. Se trage de pe foc, se amestecă cu pătrunjel şi se aduce la masă.

Vezi și: Pui crocant în sos de portocale. Rețeta chinezească

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel