Organizatorii JO de la Tokyo din 2020 au inaugurat o sală de gimnastică de 12.000 de locuri construită din lemn
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020 au inaugurat, în această săptămână, o sală de gimnastică construită special pentru acest eveniment, fiind construită din lemn, după modelul vechii arhitecturi japoneze, informează cotidianul L'Equipe.

Situată în inima mega-metropolei nipone, Ariake Gymnastics Centre a fost construită folosind 2.300 metri cubi de lemn şi pledează pentru o reîntoarcere la vechile tehnici de construcţie japoneze, datând dinaintea apariţiei materialelor moderne.

Structura se distinge prin acoperişul său curbat şi ziduri exterioare făcute din lungi plăci din lemn de cedru. Totodată, barele de susţinere îi dau aerul de a fi suspendată. Centrul Ariake este dotat cu un acoperiş în formă de cupolă cu grinzi de lemn, fără cadru de oţel, fiind unul din cele mai mari de acest gen din lume.

"Această clădire simbolizează tradiţia japoneză a lemnului, iar cei care o privesc văd frumuseţea sa simplă. Se poate simţi mirosul lemnului şi resimţi căldura", a precizat unul din responsabilii Jocurilor Olimpice, Koichi Fukui.

Ariake Gymnastics Centre poate găzdui 12.000 de spectatori, ce vor putea sta pe bănci lungi de lemn, iar construcţia sa a costat aproximativ 20,5 miliarde yeni (170 milioane euro). După Jocurile Olimpice, el va fi transformat în centru de expoziţii.
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel