OUG reformă MAI. Mihai Fifor: Vor avea un contract de MANDAT!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Mihai Fifor
Mihai Fifor
Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a declarat în emisiunea Exces de Putere, de la Antena 3, faptul că săptămâna viitoare va prezenta în cadrul ședinței de Guvern cum va regândi în totalitate managementul MAI.

'Săptămâna viitoare vom prezenta în Guvern, în primă lectură, o ordonanță de urgență prin care așezăm și regândim în totalitate managementul fiecărui post de conducere din MAI.  Este o chestiune pe care o anunț acum. De exemplu, vom schimba condițiile prin care se poate conduce un Inspectorat General de Poliție. Mă refer la principiul unui contract de mandat. Vor avea criterii de performanță, evaluare anuală care există și acum. Însă, nu vor fi pe viață în acel post de conducere. De exemplu, în momentul de față un inspector șef care a trecut un concurs este numit. Acesta știe că poate să rămână în acel post până la pensionare dacă nu se întâmplă lucruri grave în activitatea sa.' a spus Mihai Fifor.

'Sunt lucruri pe care le vom discuta și analiza împreună cu colegii din sindicate, le vom pune în dezbatere publică pentru a fi transparente. Vrem să facem o modificare legislativă cât se poate de serioasă și productivă. Mă interesază faptul că atunci când ai avut un  mandat de 4 ani ca șef de structură în MAI să înțelegi că trebuie să îți faci datoria și să fii evaluat într-un mod corect, obiectiv și transparent. Să știm că acel om are un mandat pe care trebuie să îl ducă la capăt pe criteriile de performanță pe care și le-a asumat!' a declarat Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel