Pacienți goniți din spital, cu URLETE, deși afară erau -7 grade Celsius. "Afară! Toată lumea afară!". Șefa secției: Este un comportament normal. VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Captură video Bacau.net
Captură video Bacau.net
A fost scandal la secția de Oftalmologie de la Spitalul Județean de Urgență Bacău. Mai mulți pacienți au fost dați afară din spital deși afară erau -7 grade Celsius.

Imagini revoltătoare au apărut în spațiul public, de această dată de la Spitalul Județean din Bacău, secția de Oftamologie. Angajații spitalului au dat afară pacienții, cu urlete, pentru că nu respectau distanțarea fizică. Asta deși afară erau -7 grade Celsius, scrie Bacău.net.

În imaginile video se poate vedea că pe holurile spitalului sunt mai mulți pacienți, în mare parte persoane în vârstă. O angajată strigă la ei: "Toată lumea afară!". Un pacient intervine și îi spune domanei că are de luat o rețetă de la medic, dar angajata continuă să îi gonească pe oameni. "Dumneavoastră ce problemă aveți? Haideți afară!", le spune din nou aceasta. "Da, doamnă, dar cel puțin să ne luați și nouă trimiterea și cardul. Stau de la ora 8:00!", intervine o altă pacientă. "Ieși afară! Ieși afară! Ieși afară!", continuă angajata, în timp ce oamenii se revoltă de faptul că nu sunt ascultați. "Afară! Toată lumea afară!", insistă aceasta în timp ce pacienții se îndraptă spre ieșire.

Reacția șefei secției Oftalmologie de la SJU Bacău

Dana Călțaru, șef secție oftalmologie Spitalul Județean de Urgență Bacău, spune că nu aveau ce căuta pe holul de așteptare mai mult de 2 pacienți, pentru că doar aceștia aveau programare. Restul, spune medicul, ori nu erau programați, ori aveau programarea peste 2-3 ore.

”Suntem în stare de alertă, noi răspundem de ce se întâmplă cu pacienții în spital. Este un hol de 20 de metri pătrați, în care ar trebui să stea cel mult 5 oameni, însă erau mult mai mulți acolo, deși erau programați doar 2. Practic, nu mai aveam acces în cabinete. Degeaba ne înghesuim la vaccinare.

Este un comportament normal, dacă nu putem restabili ordinea, suntem jigniți, călcați, pur și simplu, în picioare. Suntem copleșiți. În pavilionul central sunt paznici la ușă, dar noi nu avem oameni. Se poate aștepta și în mașini. Dacă ești programat la 13, nu vii la ora 7 și deschizi ușa. Este singura secție de oftalmologie fără cazuri de Covid. Dacă nu se înțelege, închidem secția și redistribuim oamenii în altă parte. Pentru mine, lucrurile sunt clare. Dacă programarea nu se respectă, iar pacienții își deschid ușa unul altuia, atunci ies cadrele medicale. Ușa stă încuiată, însă atunci când iese un pacient, celălalt intră imediat, deci nu mai avem distanțare socială”, consideră medicul.", a declarat Dana Călțaru la RealitateaPlus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel