Pâine cu BRÂNZĂ. Ce se ÎNTÂMPLĂ în organismul tău dacă le combini. NU te AȘTEPTAI la ASTA
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
foto: Pixabay
foto: Pixabay
Cu siguranță ai mâncat asta măcar o dată în viață. Un nutriționist rupe tăcerea. Ce se întâmplă în organism dacă le combini. 

Mihaela Bilic a spus totul despre combinația dintre pâine și brânză și efectele miraculoase pe care le dă în organism.

"De data asta nu mai vorbim despre un aliment, ci despre o combinație interesantă. Și nici despre calorii nu mai vorbim, pentru că pâinea cu brânză are efect antidepresiv- deci nu e important dacă îngrașă, ci rolul pe care-l are în inducerea stării de bine, 

În alimentele proteice există 2 aminoacizi, tirozină și triptofan, aflați în competiție. Cine ajunge primul la creier, ăla determină starea: tirozina are efect de agitație, de trezire, iar triptofanul liniștește, calmează. Carnea conține preponderent tirozină, iar brânza triptofan.

Metoda strategică pentru a crește accesul triptofan-ului în creier este asocierea dintre proteine și carbohidrați. Când mâncăm glucide/făinoase apare în sânge insulina, care ține tirozina în circulație și lasă cale liberă pentru triptofan. Odată ajuns la nivel cerebral, el stimulează sinteza de serotonină- hormonul stării de bine.

Chiar dacă brânza îngrașă, tăiați felia mai subțire și puneți lângă ea un colț de pâine...ca să fiți și fericiți", a scris Mihaela Bilic. 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel