Palatul Universității București va fi restaurat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Universitatea-Bucuresti-630x472
Universitatea-Bucuresti-630x472
Palatul Universității din București va intra într-un amplu proces de consolidare și restaurare. Investiția se ridică la suma de peste 445 milioane de lei și se va derula pe parcursul a 60 de luni, conform unui comunicat al Universității București.

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, hotărârea prin care este demarat proiectul de consolidare și restaurare a Palatului Universității din București, situat în Bulevardul Regina Elisabeta.

„Astfel, clădirea situată în centrul Bucureștiului, unul dintre monumentele emblematice ale orașului, va intra în lucrări de consolidare, restaurare a învelitorii și a șarpantei, a fațadelor (inclusiv a tâmplăriei exterioare), modificări funcționale și restaurarea finisajelor interioare, de reabilitare a instalațiilor, precum și de conservare și punere în valoare a vestigiilor arheologice din curtea interioară, prin amenajarea unui spațiu muzeal. Prin aceste acțiuni de restaurare vor fi puse în valoare ruinele Academiei Domnești pe care este ridicată clădirea Palatului Universității, marcând astfel 326 de ani de continuitate educațională în acest spațiu”, precizează sursa citată de Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel