Papa Francisc, CRITICAT DUR: „Chiar vrei să fii ca Trump?“
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Liderul de la Vatican, Papa Fancisc, se confruntă cu probleme serioase din cauza abordării pandemiei de COVID-19.

Papa Francisc se confruntă cu multe critici pentru că rareori poartă mască atunci când se întâlnește cu oameni chiar și în interior. Mai mulți catolici proeminenți spun că ar trebui și să dea un exemplu, dar și să-și protejeze propria sănătate. La o întâlnire desfășurată în weekend, între Papa și premierul spaniol, la Vatican, niciunul nu a purtat mască în timpul evenimentului. Deși Pedro Sánchez avea mască atunci când a ajuns la Vatican, ulterior acesta a dat-o jos.

La începutul acestei luni, Robert Mickens, a postat pe Twitter o imagine „foarte deranjantă” a papei fără mască la o adunare interioară „cu un număr mare de oameni, mulți trăgându-și măștile în jos pentru a vorbi cu el . Ulterior, Papa le-a sărutat mâinile”. Regulamentele Vaticanului stipulează foarte clar că masca trebuie purtată în interior și în exterior, acolo unde distanțarea fizică poate fi dificilă.

Săptămâna trecută, Thomas Reese, preot și jurnalist iezuit, i-a scris o scrisoare deschisă deschisă Papei, spunând „ar trebui să știi mai bine” și expunând șase motive pentru care Papa ar trebui să poarte o mască. „În calitate de creștin aveți obligația de a fi un bun exemplu pentru restul lumii. În prezent, dați un exemplu rău”, a scris el. Ulterior a mai adăugat: „Tu ești șeful, ar trebui să respecți regulile.Chiar vrei să fii ca Trump?”, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel