Papa Francisc îndeamnă internauții să fie mai buni în timpul Postului Mare
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Papa Francisc le-a cerut credincioșilor să lase deoparte telefoanele și televizoarele în timpul Postului Mare.

Papa Francisc le-a cerut credincioșilor să lase deoparte telefoanele și televizoarele în timpul Postului Mare, plângându-se de o societate modernă „inundată cu cuvinte goale" în care „oamenii se insultă reciproc cum ar da bună ziua", conform The Verge.

Discursul Papei le cere oamenilor să fie mai puțin extremi atunci când navighează internetul. „Trăim într-un mediu poluat prea mult de violență verbală, de multe cuvinte urâte și care rănesc, pe care Internetul le amplifică", a spus Papa Francisc. „Suntem inundați de cuvinte goale, de publicitate, de mesaje subtile. Ne-am obișnuit să auzim totul despre toți și riscăm să intrăm într-o eră care ne atrofiază inimile".

Postul Mare, momentul în care oprim televizorul

 (w670)

„Postul Mare este momentul potrivit să facem loc Cuvântului lui Dumnezeu. Este momentul în care să închidem televizorul și să deschidem Biblia. Este momentul să ne deconectăm de la telefonul mobil și să ne conectăm cu Evanghelia", a adăugat suveranul pontif.

Anul trecut, Papa Francisc le-a cerut urmăritorilor săi să renunțe la bârfă și la acuzațiile ipocrite la adresa altora. Cu un înainte, el a făcut apel la „o mică pauză", într-o lume foarte rapidă.

Declarațiile Papei despre Internet s-au înrăutățit din 2014, moment în care lăuda invenția și declara că Internetul este „ceva cu adevărat bun, un cadou de la Dumnezeu". Însă, acest lucru se întâmpla înainte ca mediul online să devină viciat și plin de conflict.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel