17 ian, 09:49
Papa Francisc, REACȚIE la moartea episcopului român Florentin Crihălmeanu
Papa Francis a transmis un mesaj emoționant după moartea Episcopului de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu.
papa francisc reactie episcop florentin crihalmeanu

Clujenii au participat, sâmbătă, în număr mare la slujba de înmormântare a episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, iar unul dintre mesajele de condoleanţe a fost transmis de Papa Francisc.

„Am aflat cu durere vestea trecerii la Domnul a Preasfinţiei Sale Florentin Crihălmeanu, episcop eparhial de Cluj-Gherla şi, înălţând rugăciuni fierbinţi către Dumnezeu, pentru a-i oferi acestui zelos păstor răsplata promisă slujitorilor săi fideli, doresc să-mi manifest apropierea spirituală şi mă unesc la doliul acestei biserici. Exprimându-mi sincere condoleanţe Preafericirii voastre, preoţilor, persoanelor consacrate şi credincioşilor Eparhiei de Cluj-Gherla, împart din inimă tuturor binecuvântarea apostolică„, se arată în mesajul Papei Francisc, citit la slujba de înmormântare de către unul dintre preoţii participanţi.

Mesajul a fost transmis cardinalului Lucian, care, la rândul său, a transmis un mesaj de condoleanţe. La slujba de înmormântare a fost prezent şi mitropolitul ortodox de Cluj, Andrei Andreicuţ, informează Monitorul de Cluj.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri